Miért meditáljunk? Miért vegyünk részt a tömegmeditációkon?

Kedves Fénycsalád!

Most, ennek az új kornak, ennek az új kozmikus ciklusnak a kezdetén, ahogy szeretett Földanyánk energiái változnak, úgy változnak a rajta élő emberek energiái is.

Egyre több ember ébredezik és kezd tudatába kerülni mindannak, ami történik, hogy a Föld bolygón lévő tudatmezők megváltoztak, folyamatosan változnak és hogy a bolygó felszínén, belsejében és körül a Fénymunkások és Fényharcosok nagyon aktívan dolgoznak azért, hogy elhozzák a planetáris felszabadítást és a változást.



Sokan kérdezitek, hogy hogyan tudtok segíteni.

Annak egyik legjobb módja, hogy energetikailag támogassátok a Fényerőket az, ha - ahogy azt sokan mondják -, "Tartjátok a Fényt", amivel pozitívabb energiákat és Fényt hoztok a bolygóra, azzal, hogy egyénileg vagy csoportban meditáltok. Ezen okból kifolyólag, valamint kérésre megalakult önkéntesek egy csoportja, a We Love Mass Meditation (WLMM) - Szeretjük a Tömegmeditációkat, hogy segítsünk elérhetővé és könnyűvé tenni a meditációt az embereknek világszerte.

A misztikusok szerte a világon hosszú ideig együtt meditáltak a planetáris energiák erőteljes időszakában az internet és a közösségi média segítsége nélkül. Tudtak a napfordulókról és a napéjegyenlőségekről, ősi módon tudtak energetikailag kapcsolódni, asztrológusaik/csillagászaik tájékoztatták őket mikor történtek a fontos kozmikus események.

Az őslakosok szerte a világon azért utaztak, hogy kapcsolatba lépjenek és megosszák ezeket egymással évezredeken keresztül. Tudták és megjósolták, hogy el fog jönni a mi időnk.

Milyen szerencsések vagyunk! Az internet megjelenése óta a kapcsolódás sokkal gyorsabb és könnyebb lett, hogy olyan egyidejű eseményeket hozhassunk létre, ahol EGYként jöhetünk össze.

Vannak a hétnek, hónapnak, évnek olyan időszakai, amikor nagyon fontos, hogy kihasználjuk az energiákat. Minél többen gyűlnek össze meditálni erős szándékkal ebben az időszakban, annál gyorsabban érjük el az ún. "kritikus tömeget", legalább 144.000 embert, akik egyidőben koncentrálnak a Szeretetre, a Fényre, a Békére. Együtt jobbá tesszük a világunkat, emelve a globális rezgésszintet, ami mindenkire hatással van és támogatja a Fényerőket.

Mivel bizonyos események és helyzetek nem planetáris szinten történnek, hanem a bolygó felszínének egyes részeire korlátozódnak, a feloszlatásukért végzett meditációban részt vevő kritikus tömeg száma általában 5.000 és 10.000 fő között van, aminek tisztán láthattuk az eredményét.

Ezért a We Love Mass Meditation (WLMM) - Szeretjük a tömegmeditációkat - csapata, nemzetközi Fénymunkások elkötelezett közössége, kapcsolatba lépett más elkötelezett Fénymunkásokkal szerte a világon, hogy elkészítsenek sok vezetett meditációt: hangfájlokat és videókat olyan frekvencián, amely a leghatékonyabb számunkra és a bolygó számára (432 Hz) sok nyelven, így a fókuszunkat és szándékunkat kombinálhatjuk. Együtt dolgoztunk azon, hogy megtaláljuk a legjobb időpontot, hogy a különböző időzónákban élő emberek szerte a világon Egyként összejöhessenek, hogy elhozzák azt a változást, melyre mindannyian vágyunk és a planetáris felszabadulást.

A legtöbb WLMM meditáció kicsit több, mint 15 perc, elég rövid ahhoz, hogy az emberek szünetet tartsanak a tevékenységükben és elég hosszú ahhoz, hogy hatékonyan megemelje a rezgésszintünket és a bolygó frekvenciáját és olyan időpontokban van, amikor a legtöbb ember együtt részt tud venni. Arra invitálunk, hogy csatlakozzatok hozzánk.

Személyes előnyök

A meditáció valóban egy gyakorlat, minél többször végezzük, annál jobbá válunk. Régebben valahova el kellett mennünk megtanulni, találnunk kellett egy tanárt, de ahogy fejlődtünk és az emberi tudatosság folyamatosan változik, tudjuk, amit az őseink tudtak: a legjobb tanár bennünk van és a meditáció segít kapcsolódni a Felsőbb Énünkhöz.

Néhányan imának hívják, de nem minden ima meditáció. A meditáció az emberiség számára az egyik legrégebbi gyakorlat, melyet a harmóniáért, belső békéért és a lélekkel való kapcsolatfelvételért végzünk. Sokféle formában létezett - minden kultúrában, minden vallásban, szerte a világon. Sámánok, guruk, jógik, misztikusok, gyógyítók és útkeresők gyakorolták a meditációt valamilyen formában az idők kezdete óta. Finomítja a tapasztalatunkat, új dimenziókat nyit az életünkbe és a pozitív energia és az öröm mély forrásába visz minket. (1)

Amikor gyerekként elkezdtem megtanulni meditálni, az öregek, akik tanítottak, nem hívták "meditációnak". 3 vagy 4 éves voltam, amikor elvittek az erdőbe és megtanították, hogyan legyek csendben, a mostban és hogyan LEGYEK. Csak ahogy egyre idősebb lettem és egy interkulturális közösségben nőttem fel, akkor kezdtem ismeretet szerezni a különböző módszerekről és technikákról. Akkoriban az olyan dolgokat, mint a jógát és a meditációt bizarrnak tekintették, az emberek viccet űztek abból, hogy valaki a köldökén elmélkedik és az általános tudomány gúnyt űzött ebből a koncepcióból. De ahogy a tudomány és a technológia egyre fejlődött, csodák csodájára, legnagyobb meglepetésükre azt találták, hogy az ősi misztikusoknak igazuk volt és valóban "van ebben az egészben valami".

Személyes szinten a tudomány úgy találta, hogy ha trenírozzuk a belső mentális életünket, az pozitív hatással lesz az elménkre, az egészségünkre és a kapcsolatainkra. Számos tanulmány bizonyította be, hogy a meditáció növeli az együttérzést és a társadalmi kötődést. Minél többet meditálunk, annál együttérzőbbé válunk. Elképesztő javulást figyeltek meg a kreativitásban és a gondolkodásban (2) és a tudósok javuló látótérbeli folyamatokat, működő memóriát és végrehajtó funkciókat dokumentáltak. (3)

A meditáció megadja számunkra a lehetőséget, hogy egyre inkább jelen legyünk magunkkal, úgy ahogy vagyunk és összekössön minket a bennünk rejlő bölcsességgel.

A tudomány bebizonyította a meditáció szív- és érrendszerre, valamint az immunrendszerre gyakorolt jótékony hatását és a kitartó, hosszú távú meditáció növeli a szürkeállományt, fokozza azt a képességet, hogy gamma hullámok jöjjenek létre az agyban (ennek egyik előnye, hogy erősebbé tesz a fájdalommal szemben!) Ún. neuroplaszticitáshoz vezet, ami nem más, mint az agy azon képessége, hogy szinaptikus kapcsolatokat alakítson ki és ismerjen fel főleg sérülést követő tanulásra és tapasztalásra adott reakcióként. Ennek élő bizonyítéka vagyok.

A tudomány felfedezte, hogy a meditáció jobb, mint az alvás. Fejleszti a kognitív képességeket, csökkentheti a hiperaktivitást, az impulzivitást és a megnövekedett "tudatos cselekvés" képességét. Természetes módon fokozza az agyban lévő jó vegyi anyagok termelődését, egyensúlyba hozhatja az agy jobb és bal agyféltekéjét és segíthet hozzáférni a tudatalatti elme erejéhez, egészséget teremt és betegséget gyógyít. Számos tanulmány bizonyította be, hogy a meditáció sokkal hatékonyabb a depresszióval szemben, mint azok a gyógyszeres megoldások, amiket a jelenlegi orvostudomány ajánl.

A Harvard Egyetem egyik tanulmánya azt mutatta, hogy a mai ember számára csupán napi 10 perc tudatos jelenlét, egy egyszerű, felekezettől mentes meditáció csökkenti a szorongást és kevesebb zavaró gondolatot eredményez. Ez azt jelenti, hogy csak napi 10-20 perc meditáció segít abban, hogy 2 hónapon belül változásokat vegyünk észre. Tehát ha a WLMM naponta végzett meditációi közül csak egyet is elvégzünk, az pozitív változásokat fog bennünk eredményezni.

Miért épp TÖMEGmeditáció? Globális előnyei:

A tudomány azt is bebizonyította, amit a misztikusok már tudták, hogy létezik a transzcendentális tudatmező, ami a teremtés alapja és mindenhol áthatja az életet.

A fizika ezt a jelenséget mezőeffektusként ismeri és "a végtelen korreláció mezőjéből származó koherencia és pozitivitás" effektusaként definiálja. A fizika révén a tudat mezőeffektusa egy alapkapcsolatot feltételez az egyének között szinte ugyanilyen módon, melyet a fizika nagyobb egységként tárt fel az anyag és az energiamezők sokfélesége alatt.

Az 1970-es évek végétől a modern tudomány újra és újra bebizonyította, hogy ha elég nagy számú csoport jön össze energetikailag és együtt meditál egy időben ebben "a tudatmezőben, a kiterjedt 'mezőszerű' effektusok a társadalomban is kifejeződnek."

Számtalan tanulmány dokumentálta az agy változásait azoknál az egyéneknél, akik meditálnak. Azzal, "amit a tükörneuronokról tudunk, nem meglepő, hogy amikor néhányan azzal a szándékkal jövünk össze, hogy békét teremtsünk - akkor valójában megteremtjük azt!" (4)

Mióta statisztikailag és tudományosan is elkezdték tanulmányozni a globális meditációkat, egyértelművé vált, hogy a meditációk nagy változások beindításában segítettek. Azok a kutatócsoportok, melyek a Föld körül az ionoszférában folyamatosan keringő plazmahullámokban megjelenő rezonanciákat ellenőrizték, szokatlan kiugrásokat fedeztek fel a Föld mágneses mezőjében azokon a napokon, amikor globális meditációk zajlottak. (5)

Az 1970-es évek végén az összehangolt meditációkról végzett tanulmányok szerint a meditációk ideje alatt átlagosan 16%-kal csökkent a bűnözések, az erőszak és a sérülések mértéke, valamint csökkent az öngyilkosságok aránya és az autóbalesetek száma egy olyan területen, ahol 7.000 ember meditált együtt 3 hét alatt, minden változót figyelembe véve. Ténylegesen 72%-kal csökkent a terrorista tevékenységek száma azalatt az idő alatt, amikor ez a csoport meditált. (6)

Az 1980-as évek elejére nagyon sok tanulmány megerősítette a globális meditációk hasznát és közvetlen hatását mindenre szerte a világon, sőt 1981-ben mintegy 50 tanulmány együttes eredménye is megjelent a Journal of Crime and Justice-ban (Bűnügyi és Igazságügyi folyóirat).

Évtizedek óta ismerjük ezeket a jótékony hatásokat, de eljött ez az új évszázad és belép abba az időszakba, amelyben most vagyunk, abba az időszakba, amit Pachakuti-nak hívnak azok az emberek, akik ott élnek, ahol én. A Pachakuti a kecsua "pacha" szóból - melynek jelentése idő és tér vagy a világ - és a "kuti" szóból ered, ami felfordulást, forradalmat vagy nagy változást jelent. Pachakuti a rég megjósolt "világfordulás". Ezt az időszakot minden bennszülött kultúra megjósolta szerte a bolygón. Az észak-amerikai őslakos népek a Szivárványharcos időszakaként utalnak rá. Immár PachaMama (Földanya) változik és ahogy vele együtt fejlődünk, a világon elég ember ébred fel arra, hogy összejöjjenek és megteremtsék e kritikus tömeget.

Arra invitálunk benneteket, hogy csatlakozzatok és legyetek részesei a változásnak. Nem számít, hogy régóta meditáltok-e vagy teljesen újak vagytok. A WLMM vezetett meditációi megkönnyítik számotokra a gyakorlást. Sok nyelven elérhetők és még több nyelven meg fognak jelenni, mivel az emberek kérik és segítenek a fordításban. Kérjük ne feledjétek, hogy mindannyian önkéntesek vagyunk, ahogy TI is. Szeretettel várunk benneteket és nagyra értékeljük a törekvéseteket. A WLMM oldalon az alábbi meditációkhoz lehet csatlakozni: telihold meditáció, újhold meditáció, természeti és mesterségesen előidézett katasztrófák enyhítéséért végzett meditációk, negatív rituálék közömbösítéséért végzett meditációk és olyan meditációk, melyekkel a Fényerőket támogatjuk bizonyos műveleteikben.

Ha csak egy olyan meditáció van, melyen hetente részt tudsz venni, akkor a legfontosabb a Heti Felemelkedés Meditáció minden vasárnap téli időszámítás szerint 17:00 órától.
A meditációra létrehozott Facebook esemény itt található:
https://www.facebook.com/events/138318760239329/

A meditáció vezetett változata pedig itt hallható:
https://www.youtube.com/watch?v=Y8Yx3dbNmgo&t=1s&index=4&list=PLVOwQLKLBlsOxe9tZ-dE4qT9feEFFpHoF

Az aktív meditációk listája itt található:
http://egysegmeditaciok-univerzum-fold.blogspot.hu/p/vezetett-meditaciok-idoponti-tablazata.html

a WLMM fórum pedig itt:
welovemassmeditation.elementfx.com/home/welovem3/public_html/

Üdvözlünk! Szeretettel és Fénnyel: Zeeva Amrita

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Hivatkozások:

1) https://www.juniperpath.org/why-meditate/?gclid=Cj0KCQiAjO_QBRC4ARIsAD2FsXOqbIRzhO-8OGinaL0Qmp-A2RtXRZR7JhSVt4ZWCMT9IzVab-vws7IaAjLpEALw_wcB

2) https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2012.00116/full

3) ScienceDirect https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1053810010000681

4) http://themindunleashed.com/2017/07/scientific-proof-next-global-meditation-can-change-world.html

5) https://www.heartmath.org/research/global-coherence/gcms-live-data/

6) http://www.social-consciousness.com/2014/01/scientific-proof-that-group-meditation-can-change-the-world.html

Megjegyzések